Aubergines van Van Luijk per 1 januari 2023 onder label van Purple Pride

Met ingang van 1 januari 2023 heeft auberginekweker Van Luijk uit Wateringen zich aangesloten bij Purple Pride, het grootste auberginemerk van Noordwest-Europa. Met specialty teler Van Luijk breidt het auberginemerk haar aanbod flink uit. Het areaal van Purple Pride groeit hiermee naar 75,5 hectare.

Kwekerij van Luijk teelt naast de standaard paarse aubergines ook mini-, Italiaans rond gevlamde-, Chinees lang gevlamde-, witte-, nasu en graffiti aubergines. “We hebben ons als familiebedrijf gespecialiseerd in bijzondere soorten aubergines”, vertelt Dennis van Luijk. “Persoonlijk vind ik de teelt van specialties het mooiste wat er is. En de kennis en ervaring levert een goed en sterk product op.”

Stevige marktpositie
Purple Pride is een van de merken van Growers United. “De specialties van Van Luijk zijn een mooie aanvulling op ons brede aubergineaanbod en de rest van onze vruchtgroenten”, aldus Perry Dekkers, commercieel directeur bij Growers United. “Het aubergine verkoopteam is verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van deze heerlijke en gezonde vruchtgroente. Door de samenwerking met Van Luijk, wordt de marktpositie van Purple Pride aubergines verder verstevigd.”

Vijf familiebedrijven
Niet alleen Van Luijk heeft zich per 1 januari aangesloten bij Purple Pride. Eerder liet Growers United al weten, dat ook Van Onselen Aubergines uit ’s-Gravenzande sinds dit jaar zijn aubergines teelt onder het label van Purple Pride. Samen met Greenbrothers, Gebr. van Duijn en De Jong, bestaat de club telers nu uit 5 familiebedrijven en is het areaal van het auberginemerk gegroeid van 55 naar 75,5 hectare.

Over Purple Pride
Purple Pride is sinds 1996 uitgegroeid tot het grootste auberginemerk van Noordwest-Europa. Acht moderne teeltlocaties leveren een oogst op van ruim 42,5 miljoen kilo aubergines per jaar. Met een teeltoppervlakte van 75,5 hectare en ruim 70% van de Nederlandse aubergineproductie, is Purple Pride marktleider in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.purplepride.nl en www.growersunited.nl.