leden & teelt

Onze leden zijn specialisten in de teelt van groenten onder glas; tomaten, komkommers, paprika’s en aubergines. Bij Growers United draait alles om samen ondernemen. Onze 56 leden zijn lid van onze coöperatie én dus mede-eigenaar. Elk lid heeft aandelen in de coöperatie. Zo investeerden onze leden samen in een nieuw verpakkingscentrum met volledig geautomatiseerde verpakkingslijnen waar de groenten geheel naar de wensen van de klanten op maat worden verpakt.

Samen bereik je meer

Onze telers werken onderling nauw met elkaar samen. Ze wisselen veel kennis uit over de teelt. Ook kopen ze zaken als teeltbenodigdheden en energie gezamenlijk in.

Maar soms gaat samenwerken nog veel verder. Zo zijn twee tomatentelers overgestapt naar de komkommerteelt, omdat dit beter paste bij hun bedrijfsomvang. Zij worden daarbij intensief begeleid door ervaren komkommertelers van Green Diamonds.

Ook fuseerden zes leden om met elkaar te ondernemen en zo voorbereid te zijn voor de toekomst. Zo zorgen zij voor voldoende doorgroeimogelijkheden voor zichzelf en hun medewerkers. Ook biedt het perspectief voor telers die geen bedrijfsopvolger hebben. Door met een ander lid te fuseren, kan een teler zijn bedrijf toch voortzetten. Dat geeft energie.

samen bereik je meer

gezamenlijke teeltbedrijven

Heb je geen bedrijfsopvolger? Dan is er altijd een mogelijkheid om je bedrijf in te brengen in de coöperatie. Mits dit past binnen de strategie van Growers United.  Zo zoeken we steeds naar innovatieve oplossingen om onze productie op te peil te houden.

leden binnen growers united

  • wisselen kennis en ervaring uit
  • maken gebruik van het daadkrachtige netwerk
  • hebben een coöperatieve instelling: ze zijn solidair en open met elkaar
  • staan vierkant achter de strenge kwaliteitsstandaarden
  • ondernemen samen