onze telers

heerlijk vers in goede handen

Onze telers zijn echte familiebedrijven. Met kennis uit meerdere generaties: van opa op vader en (schoon)zoon. Met vakmanschap werken ze iedere dag hard om de beste groente te telen. Ze weten alles over hun product. En het zijn echte ondernemers. Ze bereiden zich voor op de toekomst door te groeien en kansen te pakken.

Komkommer

Green diamonds

61

hectare

138

mio stuks per jaar

Tomaat

Prominent

382

hectare

241

mio kg per jaar

Aubergine

Purple Pride

72

hectare

42

mio kg per jaar

Paprika

SweetPoint / PapriCo

123

hectare

37

mio kg per jaar

ontmoet
onze telers

Dit zijn Luc, Richard en Marcel van der Knaap. Richard en Marcel zijn broers. Luc is de zoon van Richard. Samen hebben ze een tomatenbedrijf. Als scholier werkte Luc al in het bedrijf en na zijn school stapte hij fulltime in het bedrijf. In januari 2018 is Luc mede-eigenaar geworden.

Ze zijn gefuseerd met mede-lid Oussoren Trostomaten. Door de bundeling groeit het bedrijf uit tot 26 hectare en gaan ze verder onder de naam Roots. Voor Luc betekent de fusie een robuust fundament voor verdere groei. Daarnaast geeft het Luc de kans om nog jaren samen te ondernemen. Stefan en Jasper Oussoren zijn namelijk jonger dan zijn vader en oom. 

onze telers vd knaap
onze telers roots

klaar voor
de toekomst

Met Futureproof  werken we aan de ontwikkeling van onze ondernemers, hun onderneming en de coöperatie. In dit programma staat de toekomst centraal: welke kennis hebben onze ondernemers richting 2030 nodig? Voor onze jonge ondernemers is er een aparte groep Under 40. Samen ontwikkelen ze kennis en wisselen ze ervaring en ideeën uit over bedrijfs- opvolging, samenwerkingsvormen en het versterken van de eigen onderneming.

onze
teelt

Al onze producten komen uit de kas: paprika, tomaat, aubergine en komkommer. Ze worden het mooist onder een glazen dak. Want in de kas kun je de plant precies geven wat hij nodig heeft. Duurzaam ook, want de kassen zijn modern en voorzien van de laatste technieken. Telers zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om slimmer te telen. Maar ook om smaak te verbeteren. Daarom testen ze continu diverse rassen op zoek naar een nog betere smaak.

onze
teelt

verser
kan niet

verser kan niet

Na de oogst zet de teler zijn producten klaar. Dezelfde dag nog worden de dozen opgehaald en naar het verpakkingscentrum gebracht. Daar wordt het product in consumenteneenheden verpakt. Vervolgens haalt de klant het verpakte product op en binnen 24 uur ligt de groente in de winkel. Verser kan niet.

toekomstige
ondernemers

Tom en Luc doen ook mee met ons Young Potential programma. In dit programma begeleiden we jonge bedrijfsopvolgers bij het runnen van een modern teeltbedrijf. De onderwerpen lopen uiteen van autonoom telen, robotisering tot over wat voor soort ondernemer ben ik. Bovendien is het leuk om andere jonge ondernemers beter te leren kennen.