Fred van Heyningen nieuwe voorzitter Coöperatie Growers United

Leden stemmen unaniem in met voordracht bestuursvoorzitter

De leden van telerscoöperatie Growers United stemden donderdag 12 januari unaniem in met de benoeming van Fred van Heyningen tot bestuursvoorzitter van de coöperatie per 1 april. Van Heyningen is tot die datum interim-CEO bij Hoogvliet supermarkten. Daarvoor was hij onder meer CEO bij Nature’s Pride en directievoorzitter van Rabobank Westland. “Met zijn kennis van onze sector, retail, internationalisatie en de financiële wereld zijn wij ervan overtuigd dat Fred ons kan helpen om met de juiste strategie en aanpak onze ambities voor 2030 te realiseren”, aldus Jack Groenewegen, namens het bestuur.

Met de benoeming van Fred van Heyningen is de nieuwe bestuurlijke structuur rond. Zo stemden de ALV in december al voor de benoeming van leden voor zowel het strategische Growers United Bestuur als voor het Productiebestuur. Het Growers United Bestuur is per 1 april 2023 samengesteld uit ervaren bestuurders: Jack Groenewegen, Pleun van Duijn, Tom Zwinkels, en uit directieleden Jan Opschoor, Perry Dekkers en Stefan van Vliet. Voor het Productiebestuur, dat zich richt op de realisatie van de strategische besluiten rondom teelt en de productie in binnen en buitenland, stemden de leden voor de benoeming van: Stefan Oussoren, Richard Hartensveld, Roy Persoon, Michel Zuijderwijk, Twan van Marrewijk, Ben Groenewegen en Floris van der Linden.

Met het nieuwe besturingsmodel worden verkoop, verpakken en productie als één geheel aangestuurd, waarmee de verdere integratie in Growers United vorm krijgt. Fred van Heyningen: “Ik heb er ontzettend veel zin in om mijn kennis, ervaring en drive in te zetten om de coöperatie naar een volgende fase te brengen en daarmee bij te dragen aan het nog sterker maken van de bedrijven van de telers. Persoonlijk voel ik mij erg thuis in een coöperatie als Growers United waar samenwerking, ambitie en puur ondernemerschap zo hoog in het vaandel staan”.

De coöperatie start het tweede kwartaal van 2023 met het nieuwe bestuurlijke model.

Over Growers United
Growers United is een coöperatie van én voor vruchtgroentetelers. Met 4 productgroepen, ruim 40 familiebedrijven, bijna 700 hectare glas en ruim 500 miljoen euro omzet is Growers United een van de grotere spelers in teelt, verpakken en verkoop van kasgroenten in Europa. Naast de verkoop en marketing, begeleiden wij onze telers met bijvoorbeeld kwaliteitszorg, certificering in voedselveiligheid en met het verduurzamen van de teelt. We investeren in de toekomst door specialisten aan te trekken, bijvoorbeeld op het gebied van data-analyse, innovatie management en internationalisering.

Kijk voor meer informatie op: growersunited.nl.

Fred van Heyningen