Growers United opent nieuw paprika pakstation in Zwaagdijk

Het was een feestelijk weekend voor de blokpaprika telers van Growers United. Op vrijdag 22 maart werd het nieuwe pakstation in Zwaagdijk officieel geopend. De dag erna gingen de deuren open voor het publiek. En was iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen in het gloednieuwe pakstation, waar de blokpaprika’s van PapriCo sinds deze week gesorteerd en verpakt worden.

De feestelijkheden startten op vrijdagmiddag. Genodigden kregen een rondleiding door het kantoorpand en de verpakkingshal. Aansluitend kwam ieder bijeen in de hal voor de officiële openingshandeling. Met speeches van Mark Borst (manager operations) en Kees de Kat (algemeen directeur Growers United) werd de officiële openingshandeling verricht: het doorknippen van een lint door de oud-telers/aandeelhouders Quun van Dijk, Theo Jansen en Stephan Persoon. Daarna werd er geproost op een mooie samenwerking.

Klaar voor de toekomst

Het duurzaam gebouwde pand beslaat in totaal 10.000 m2 productieruimte en 840 m2 kantoorruimte. En is volledig voorzien van zonnepanelen, voor de eigen opwekking van duurzame stroom. “Het productieproces is optimaal geautomatiseerd en staat midden in het productiegebied van de telers, gericht op korte logistieke ketens,” vertelt Mark Borst. “Samen met onze telers zijn we klaar voor de groei van de toekomst.”

400 bezoekers
Ook de open dag op zaterdag 23 maart trok veel bekijks. “De eerste mensen stonden al voor openingstijd voor de deur. We kregen veel enthousiaste reacties op en vragen over de hypermoderne sorteer- en verpakkingsmachines in de hal. Zo’n 400 mensen hebben zaterdag de open dag bezocht. We kijken terug op twee hele mooie dagen.”

Fotobijschrift (v.l.n.r.):
Oud-telers Quun van Dijk, Stephan Persoon en Theo Jansen verrichten de officiële openingshandeling voor het nieuwe paprika pakstation van Growers United in Zwaagdijk.