Growers united viert tienjarig bestaan

Coöperatie kijkt terug op decennium van groei en ontwikkeling en viert dit samen met leden en medewerkers

Op 17 juni vieren de leden en medewerkers van Growers United het tienjarig bestaan met een groots zomerfeest. Growers United is in 2013 opgericht door een groep ondernemende vruchtgroentetelers met als doel om door samenwerking in de vruchtgroentecategorie het rendement van de telers te verbeteren. Coöperatievoorzitter Jack Groenewegen: “Ondernemende leden zijn cruciaal voor het functioneren als krachtige coöperatie. In tien jaar tijd hebben we ons ontwikkeld van samenwerken naar samen ondernemen”.

De afgelopen 10 jaar stonden in het teken van groei en ontwikkeling. Door autonome groei van de eigen leden en het aantrekken van nieuwe leden is Growers United uitgegroeid tot één van de toonaangevende vruchtgroenteproducenten in Nederland. Bij de start in 2013 waren we een kleine speler met 35 bedrijven en 270 hectare. Nu zijn 37 bedrijven lid van de coöperatie en is het areaal 650 hectare.

Inmiddels werkt de coöperatie samen met partijen in Zuid-Europa en Noord-Afrika voor de jaarrond levering van vruchtgroenten. Door te investeren in marktdata en -kennis is Growers United steeds vaker de kennispartner van service providers en retailers.

De activiteiten van de coöperatie zijn gericht op het realiseren van een sterke positie voor de leden, zoals het ontwikkelprogramma Future Proof, coöperatie op aandelen, internationalisering, innovatie en versnelling verduurzaming van de productie. Een grote stap in de ontwikkeling van de coöperatie was de bouw van een gezamenlijke verpakkingshal en kantoor in Maasdijk in 2020 en dit jaar de bouw van een nieuw verpakkingsbedrijf voor blokpaprika’s in Zwaagdijk. De organisatie is klaar voor de toekomst, mede dankzij de bestuurlijke vernieuwingen die dit jaar zijn doorgevoerd.