Het jaar begint vol nieuwe energie met een fusie tussen drie ijzersterke familiebedrijven in glasgroenten

Greenway, Greenvalley, van der Voort en Kwekerij van den Berg slaan de handen ineen en gaan verder onder één naam en als één bedrijf. De fusie van de vier ondernemingen en drie families garandeert een sterk fundament voor de toekomst. 

Op een areaal van totaal 50 hectare, verspreid over De Lier, Vierpolders en ’s-Gravenzande wordt er vanaf 2023 optimaal gebruik gemaakt van schaalgrootte en samenwerking. Door de samenvoeging ontstaat er een robuuste organisatie waarin efficiëntie en professionaliteit toeneemt. Door de krachten te bundelen krijgt het nieuwe bedrijf niet alleen een energieke impuls maar zijn (door)groeimogelijkheden ineens binnen handbereik. Dit geldt niet alleen voor de directieleden maar ook zeker voor de medewerkers. De huidige focus op tomaten en komkommers, kan in de toekomst zeker uitgebreid worden naar andere glasgroenten.

Bij een nieuw bedrijf hoort een nieuwe naam; The Valley. Een tipje van de sluier wat betreft de nieuwe bedrijfsvoering en kernovertuiging van het gezelschap; “We bieden een vruchtbare bodem om samen te leren, delen, groeien en excelleren. Zonder ambitie geen groei, maar geen groei zonder vrijheid. Als je mensen de ruimte geeft, kunnen ze zomaar eens boven zichzelf uitstijgen”, aldus de kersverse directie.

De vierkoppige directie Jack Groenewegen, Joost en Thom van der Voort en Marcel van den Berg gebruiken de komende periode om de taakverdeling te verfijnen, de bedrijven perfect te laten integreren en de processen te optimaliseren. Door de jarenlange samenwerking binnen Telersvereniging Prominent, Growers United en bQurius kennen de heren elkaar door en door. De bedrijven en onderlinge visies vullen elkaar goed aan en zijn een vruchtbare bodem voor de toekomst.

Yeald is verantwoordelijk voor de begeleiding van dit fusie-traject tot nu toe en zal betrokken zijn bij de implementatie ervan.

Jack Groenewegen, Joost van der Voort, Marcel van den Berg en Thom van der Voort (v.l.n.r.)