Jan Opschoor neemt afscheid als Algemeen directeur Growers United

Na tien jaar aan het roer te hebben gestaan van de vruchtgroentecoöperatie Growers United vertrekt Jan Opschoor eind dit jaar. Jan wil zich focussen op het verder verduurzamen van een rendabele teelt en kiest voor een nieuwe stap als directeur Business Development & Sustainability bij Van Iperen. “Ik volg hiermee mijn hart, dit past echt bij mij. Ik blijf dichtbij de tuinders en kan bijdragen aan een belangrijke uitdaging voor hun bedrijven. Maar ik ga de collega’s en de samenwerking met de leden van Growers United heel erg missen”, aldus Jan Opschoor.

Het bestuur van Growers United betreurt het vertrek van Jan Opschoor. Jack Groenewegen, telersvoorzitter: “onze organisatie heeft veel aan Jan te danken. Jammer om hem te zien vertrekken. Uiteraard feliciteren wij hem met zijn nieuwe baan, die goed bij hem past. Jan heeft als directeur altijd heel dicht bij de leden gestaan. Dit geldt ook voor zijn medewerkers. Hij is een echte verbinder. Dat heeft ons ver gebracht. Onder zijn leiding is Growers United uitgegroeid tot een van de grote vruchtgroentecoöperaties in Nederland. Daarnaast heeft hij zich de laatste jaren hard gemaakt voor versnelling van de verduurzaming van de teelt binnen FVO (Federatie Vruchtgroente Organisaties) en binnen een aantal andere sectorbrede organisaties.”

Tien jaar geleden stond Jan als directeur aan de wieg van de kersverse Coöperatie – toen nog onder de naam DOOR – die verantwoordelijk was voor de verkoop, marketing en kwaliteit van de Prominent tomaten, Purple Pride aubergines, Green Diamond komkommers, SweetPoint puntpaprika’s en PapriCo blokpaprika’s. De vruchtgroenten werden in die tijd nog gesorteerd en verpakt op 5 verschillende locaties. In 2020 kwamen deze merken onder één dak en veranderde de naam in Coöperatie Growers United. De organisatie heeft in tien jaar tijd, samen met haar ondernemende leden, een enorme groei doorgemaakt en telt nu 200 medewerkers en 3 kleinpaklocaties in De Lier, Zwaagdijk en in Maasdijk.

Jan Opschoor: “De mensen en de missie van Growers United zou ik het liefst nooit verlaten. Toch zit mijn tijd als directeur erop. Ik mag een bijdrage gaan leveren aan een van de grootste uitdagingen waarvoor we als agrarische sector staan: een duurzame én rendabele teelt. Werken aan de balans tussen voedselzekerheid, duurzaamheid en sterke tuinbouwbedrijven. En dat niet alleen in de glastuinbouw, maar ook in de open teelten. Nationaal en internationaal”.

Het bestuur maakt binnenkort bekend wie Jan opvolgt als Algemeen directeur van Growers United.