Jansen Paprika koopt naastgelegen paprikakas

Paprikatelers Ivo en Ron Jansen uit Andijk hebben deze week het naastgelegen paprikakwekerij van Carlo Zwinkels gekocht, waardoor het areaal van Jansen Paprika groeit van 25 naar 45 hectare. Met deze strategische overname zetten de ondernemers een belangrijke stap richting het toekomstbestendig maken van hun bedrijf. De aankoop past ook perfect binnen de plannen en groeiambities van PapriCo, het blokpaprikamerk van coöperatie Growers United.

Sinds 1965 richt Jansen Paprika zich op het telen van paprika’s, als één van de eerste paprikabedrijven van Nederland. Begonnen in het Westland en sinds 2007 gevestigd in Andijk Noord-Holland. Met de overname van paprikakwekerij Carlo Zwinkels, bestaat Jansen Paprika straks uit drie moderne vestigingen van in totaal 45 hectare. Gerund door de broers Ron en Ivo Jansen. Met de focus op efficiëntie en duurzaamheid, produceert het familiebedrijf dagelijks verse paprika’s van topkwaliteit.

Verpakken om de hoek
Samen met een aantal collega-paprikatelers vormt Jansen Paprika PapriCo, het blokpaprikamerk van coöperatie Growers United. Een groep die op moderne teeltlocaties jaarlijks ruim 35 miljoen kilo paprika’s teelt. Het verwerken en verpakken van deze blokpaprika’s gebeurt direct na de oogst in het gloednieuwe en optimaal geautomatiseerde verpakkingscentrum om de hoek, in het Noord-Hollandse Zwaagdijk.