Nederlandse aubergine seizoen voor Purple Pride vroeg van start

Het is alweer zover. De eerste Nederlandse aubergines van Purple Pride liggen bij de retailer in het schap. Het Nederlandse aubergineseizoen is officieel van start gegaan met de oogst van de eerste paarse aubergines bij onze teeltlocaties Greenbrothers in Zevenbergen en Van Duijn De Jong Aubergines in Westdorpe. In maart komt ook de rest van het aubergineassortiment van Growers United op de markt.  

Aubergines bij iedereen op het weekmenu. Dat is de ambitieuze doelstelling van het merk Purple Pride. “Willen we dit bewerkstelligen? Dan kunnen we het ons niet permitteren om in de winter een langere periode geen productie te hebben”, aldus Rob Mulder, salesmanager aubergine bij Growers United. “We kondigen dan ook met trots aan dat consumenten vanaf deze week weer kunnen genieten van de lekkerste kwaliteitsaubergines van Nederlandse bodem. Via de retailer of het foodservicekanaal. De eerste weken zijn dit nog vooral kleinere sorteringen, maar al snel komen ook de 225, 300 en 400 grams aubergines erbij.”

Alle soorten en smaken
Sinds 1 januari van dit jaar is het aubergineareaal van Growers United flink gegroeid, van 55 naar 75,5 hectare. Ook het aanbod van het grootste auberginemerk van Noord-Europa is hiermee uitgebreid. “Naast de standaard paarse, (mini) graffiti en Nasu aubergine, verkoopt Growers United nu ook mini-, Italiaans rond gevlamde, Chinees lang gevlamde en witte aubergines onder het label van Purple Pride. Ieder soort met zijn eigen karakteristieke smaak.” 

Over Purple Pride 
Purple Pride wordt gevormd door vijf verschillende familiebedrijven met acht teeltlocaties. Samen leveren de telers een oogst op van ruim 42,5 miljoen kilo aubergines per jaar. Met een teeltoppervlakte van 75,5 hectare, is Purple Pride marktleider in Nederland. Growers United is verantwoordelijk voor de verkoop, marketing en kwaliteitscontrole van de Purple Pride aubergines. Kijk voor meer informatie op www.purplepride.nl en www.growersunited.nl.