Nieuwe aanwas leden

Telers delen visie en zien zakelijk belang

Per 1 januari heeft Growers United drie nieuwe leden. Tomatenkwekerij P.N. Hoogerbrugge Steenbergen B.V. uit Lepelstraat met 14,5 hectare tomaat. Zij telen zowel losse als trostomaten. Paprikakwekerij Personal Vision uit Bleiswijk met 7 hectare rode en groene blokpaprika’s. En Vof Vitom uit De Lier met 3 hectare hogedraad komkommers onder belichting.

Alle drie maakten zij de stap, omdat zij de marktvisie van Growers United delen en geloven in de cultuur van samenwerking binnen de coöperatie. Ook zakelijk gezien zagen zij voordelen; lidmaatschap van een coöperatie op aandelen, die GMO-erkend is. Voor hen is lidmaatschap een logische stap voor verdere groei in de toekomst.

Speerpunten Growers United 2021

Bovenstaande ontwikkeling past in de speerpunten die het Growers United bestuur voor 2021 heeft benoemd. Kennis en ontwikkeling bij onze leden en groei in areaal staan dit jaar centraal. “Wij zijn dan ook blij met de groei door nieuwe leden”, aldus Algemeen directeur Jan Opschoor. Ook breiden onze leden zelf uit. Een drietal leden bouwen komend jaar glas bij (totaal 25 ha.). ?Voor de ontwikkeling van onze leden en hun bedrijven zijn we in 2020 al gestart met ons programma Futureproof. In dit programma staat de toekomst centraal: welke kennis heb je als ondernemer richting 2030 nodig, hoe moeten de bedrijven en de coöperatie zich ontwikkelen? Voor onze jonge ondernemers is er een aparte groep Under 40. Samen ontwikkelen ze kennis en wisselen ze ervaring en ideeën uit over bedrijfsopvolging, samenwerkingsvormen en het versterken van de eigen onderneming