Prominent tomaten breidt areaal eigen teeltbedrijf uit

De telers van Prominent tomaten investeren in uitbreiding van het gezamenlijke teeltbedrijf met de aankoop van de locatie Kaapsebos van Green2Grow van de broers Aad en Niek Groenewegen. Deze aankoop past perfect binnen de plannen en ambities van Growers United om de eigen teeltbedrijven te laten groeien én om de eigen leden te laten profiteren van de coöperatie op aandelen. Zowel Prominent als Aad en Niek Groenewegen zijn blij dat het bedrijf binnen de coöperatie blijft. Hiermee groeit het belang van Prominent in teeltbedrijven naar 53,5 ha. 

De twee broers Aad en Niek Groenewegen zijn al ruim 25 jaar lid van Prominent. De verkoop van hun bedrijf aan de telersvereniging past perfect in hun toekomstplannen. De twee broers hebben geen bedrijfsopvolger en bespraken dit tijdens de jaarlijkse gespreksronde met de directie in het kader van toekomstbestendige, oftewel ‘future proof’ bedrijven. Prominent en Growers United hebben een groeiambitie met de eigen teeltbedrijven. Deze aankoop past naadloos in de strategie van de organisatie. Omdat Prominent een coöperatie op aandelen is, is er vermogen beschikbaar om eigen teeltbedrijven aan te kopen. De broers Groenewegen blijven voorlopig verantwoordelijk voor de exploitatie van de locatie en omdat zij aandeelhouder blijven in Prominent blijven zij deel uitmaken van de ledenvergadering van Prominent. “Wij zijn blij dat we zekerheid hebben voor de toekomst van ons bedrijf en van onze medewerkers. Tegelijkertijd behouden wij onze binding met de leden van Prominent en Growers United én kunnen wij ons helemaal richten op de teelt van onze tomaten”, aldus de broers Aad en Niek Groenewegen. 

Op termijn zal het bedrijf Prominent Green2Grow fuseren met het teeltbedrijf van Prominent aan de Groeneweg. Naast 100% deelnemingen in Groeneweg I en II (20 ha) en Green2Grow (8 ha), heeft Prominent nog deelnemingen van 50% in Prominent Hoogerbrugge (14,4 ha) en Prominent Grevelingen (11 ha).

Foto (v.l.n.r.): Jack Groenewegen (vz), Aad Groenewegen, Niek Groenewegen, Tom Zwinkels, Stefan Oussoren en Stefan van Vliet