Toonaangevende auberginekwekerijen bundelen krachten

De auberginekwekerijen De Jong en Gebr. Van Duijn hebben besloten om vanaf 1 januari 2023 samen verder te gaan door een fusie van hun ondernemingen. Zij zullen dat doen onder de naam: Van Duijn De Jong Aubergines.

Beide bedrijven bestaan al meer dan 60 jaar. Ze hebben Westlandse roots maar zijn al vele jaren gevestigd in Noord-Brabant (Dinteloord en Steenbergen) en Zeeland (Oosterland en Westdorpe). De twee bedrijven zijn sinds het begin lid van telersvereniging Purple Pride en van Coöperatie Growers United. Door de fusie ontstaat er een auberginekwekerij met een areaal van bijna 40 hectare.

Het motto van de nieuwe onderneming is ’Vooruitstrevend in duurzaam ondernemerschap‘ en werkt daarbij samen met diverse partijen in de keten om toegevoegde waarde voor elkaar te creëren.

De fusie leidt tot schaalvergroting, risicospreiding, slagkracht en ruimte voor verdere professionalisering en specialisatie. Tevens zal de in- en uitstroom van directie en aandeelhouders in gang gezet worden. Voor medewerkers ontstaat meer ruimte om zich verder te ontplooien en door te groeien.

De directie zal worden gevormd door Peter de Jong, Pleun, Jan en Rob van Duijn. De derde generatie -Tom de Jong, Luuk van Duijn en Hidde van Duijn – speelt een belangrijke rol in het managementteam en zal in de toekomst deel uit gaan maken van de directie. Zo borgt de fusie ook de continuïteit van de ondernemingen.

De fusie wordt begeleid door Koert van der Bij, die als adviseur betrokken zal blijven bij de integratie van beide bedrijven.