groei in komkommer

Komkommertelers Sjoerd Vollebregt en Tom Koot zijn in 2020 jaar aangesloten bij het komkommermerk van Growers United Green Diamonds . Dit merk richt zich bewust op het telen van hogedraad komkommer voor een kwaliteitssegment. Opvallend is dat beide telers zijn omgeschakeld naar komkommers, om verschillende redenen.

Tom Koot -voormalig komkommerspecialist bij zaadbedrijf Nunhems – ging samenwerken met Green Diamonds-teler Floris van der Linden. Sinds december runnen zij een exploitatie op het teeltbedrijf van Robert van Koppen in Kwintsheul, dat overschakelde van tomaat naar komkommer.

Sjoerd Vollebregt (46) in Poeldijk switchte vorig jaar van trostomaten voor Prominent naar komkommers voor Green Diamonds, beide merken van Growers United. De motivatie van Sjoerd is zowel logisch als gevoelsmatig. Schaalvergroting van zijn bedrijf was financieel niet aantrekkelijk. En met zijn huidige bedrijfsomvang van 5,3 hectare kan Sjoerd met de teelt van komkommers beter de toekomst aan.

Ben je benieuwd hoe Tom en Sjoerd hun overstap hebben ervaren lees dan het hele artikel uit Vakblad Onder glas, nummer 10 oktober 2020.