Van Onselen Aubergines sluit zich aan bij Purple Pride

“Krachten bundelen om gezamenlijk de beste aubergines te kunnen leveren” 

 Met ingang van 1 januari 2023 sluit Van Onselen Aubergines zich aan bij Purple Pride, het grootste auberginemerk van Noordwest-Europa. Het areaal aubergines van Purple Pride breidt hiermee uit tot 72,5 ha. “Een van de belangrijkste redenen om ons bij Purple Pride aan te sluiten is dat we graag optrekken met gelijkgestemde auberginetelers. Wij herkennen ons in het DNA van de telers van Purple Pride en hebben dezelfde drive om samen de beste aubergines te telen”, aldus Arjan van Onselen. 

Van Onselen Aubergines in ’s-Gravenzande, richt zich net als de telers van Purple Pride volledig op het telen van kwaliteitsaubergines. Pleun van Duijn, een van de telers van Purple Pride, is dan ook blij met het toetreden van het familiebedrijf van Onselen. “Het bundelen van de krachten gaat ons veel brengen. Op het gebied van teelt en kennis, maar zeker ook op het gebied van innovatie”, aldus een enthousiaste Van Duijn. 

Growers United: een toekomstgerichte club 
Purple Pride is een van de merken van Growers United. Van Onselen Aubergines wordt dan ook lid van Coöperatie Growers United, verantwoordelijk voor de verkoop, marketing en kwaliteitscontrole van de aubergines. Het sales- en marketingteam aubergine heeft diepgaande kennis van de markt en is daardoor al jaren een goede auberginepartner voor de retail-, horeca-, en handelsklanten van Growers United. “Het marketing en salesteam van Growers United spant zich enorm in om aubergine bij iedereen op het weekmenu te krijgen. Dit doen we nu onafhankelijk van elkaar, samen met onze service providers. We kijken ernaar uit om ook op dat gebied onze krachten te bundelen.”, zegt Martijn van Onselen. “Ik zie Growers United als een toekomstgerichte club telers die intensief samenwerkt en elkaar sterker maakt”, voegt Martijn eraan toe. Jan Opschoor, algemeen directeur van Growers United: “Ik ben ervan overtuigd dat ze zich snel thuis voelen binnen onze coöperatie. Samen met onze leden kunnen we onze toekomstambities realiseren en de komst van Van Onselen draagt eraan bij dat we onze productie- en marktpositie verder verstevigen.” 

Over Purple Pride 
Purple Pride bestaat nu uit 3 familiebedrijven met in totaal 5 moderne teeltlocaties: Greenbrothers, Gebr. van Duijn en De Jong. Daar komt per januari 2023 een familiebedrijf bij met 4 teeltlocaties van Van Onselen. Zowel bij Purple Pride als bij Van Onselen zijn de afgelopen jaren de locaties stevig uitgebreid en is er geà¯nvesteerd in verdere verduurzaming van de teelt.