Groei jij met ons mee?

10 jaar Growers United. Een mooi moment om terug te kijken op een decennium van groei en ontwikkeling. Samen met jullie. Het begon allemaal in 2013. Een groep telers richtten een eigen afzetcoöperatie op. Niet specifiek alleen voor tomaat of aubergine, maar juist met andere vruchtgroentetelers met een gedeelde visie op marktaanpak en samenwerking.

We groeiden uit van een kleine speler met 270 hectare (2013), naar één van de meest toonaangevende vruchtgroenteproducenten in Nederland met 650 hectare glas (2022). En daar hebben jullie ook je steentje aan bij gedragen. Want vanaf de oprichting van Growers United lag de focus al op het samen bedienen van retailers. We investeerden in marktdata en -kennis en zetten retail accountmanagers en trade marketeers aan het werk. Om samen van toegevoegde waarde te zijn voor de retailers in Europa.

Een grote stap in de ontwikkeling van de coöperatie was de bouw van gezamenlijke verpakkingscentra in Maasdijk en Zwaagdijk. Hiermee kunnen we nu en in de toekomst onze versproducten snel, efficiënt en op een duurzame manier verpakken. Een andere bijzondere mijlpaal is de publicatie van ons eerste duurzaamheidsverslag eerder deze week. Een rapport waarin we jullie inzicht geven welke stappen er in onze duurzame aanpak in 2022 gezet zijn. 

Op naar de volgende 10 jaar, waarin we vol inzetten op verdere innovatie, internationalisering en verduurzaming van onze productie. Groei jij met ons mee?

Perry Dekkers
Commercieel directeur